Barnehagedagen 2017: "VI VIL LEKE!"

Med slagordet "Vi vil leke!", markeres barnehagedagen over det ganske land. I Tågvollan barnehage markerer vi denne dagen fredag 17. mars. Les mer...

Det er 12. året på rad at Barnehagedagen markeres. Hensikten er å vise hva barna opplever i barnehagen hver dag. Det er Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Foreldreutvalget for barnehager (FUB) som står bak. I 2016 var tema for Barnehagedagen "Les høyt for oss!", om hvordan barnehagen bidrar til en god språkutvikling for barn. I 2015 var temaet "Vi vil ut!", knyttet til Friluftslivets år.

Årets tema "VI VIL LEKE!": Det er viktig å gi gode vilkår for lek og vennskap, og det er ikke tilfeldig hvordan dette ivaretas i barnehagen. På mange måter varer barndommen livet ut. Derfor er det så viktig at barna gjennom lek lærer å få venner og å beholde venner, og tar med seg evnen til å skape gode relasjoner med andre videre i livet. 

"- Å leke er viktig for læring, i tillegg styrker leken vennskapsrelasjonene mellom barna og mellom barnet og den voksne. Leken er en forutsetning for vennskap, og vennskapet er avhengig av leken. Det er derfor helt nødvendig at alle barn inkluderes i lek med andre barn", sier FUB-leder Marie Skinstad-Jansen.