Kosthold i barnehagen

Mat og drikke i barnehagen utgjør en betydelig del av barnas totale kosthold. I Tågvollan barnehage serveres alle måltider.

Kosthold i barnehagen vår

"Barnehagen skal ha en helsefremmende og en forebyggende funksjon og bidra til å utjevne sosiale forskjeller" (Barnehageloven §2)

I Tågvollan barnehage gjør vi vårt beste for å tilby et sunt og variert kosthold.

Til frokost serveres byggrynsgrøt to dager i uka. Ellers varierer vi med müsli, brød, speltlomper, grove vafler/pannekaker.
Vi har varm lunsj to ganger i uka, variert kornblanding en dag og brødmåltid to ganger. Ofte brukes pålegg som fiskekaker eller egg. 

Det serveres også et lite ettermiddagsmåltid bestående av knekkebrød/brød, frukt og grønnsaker.

Vi bruker i hovedsak hjemmebakt brød.

Melkeprodukter kjøper vi direkte fra Rørosmeieriet og lokale egg fra Høne Pøne. Vi bruker tørket frukt og bær fra Krisby som topping på grøt og kornblanding.

Siden 2021 har vi samarbeidet med Aalbu markedshage ( Aalbu markedshage ).
Det betyr at vi får vi levert varierte og ferske økologiske grønnsaker knyttet til sesong: 

         

 

Har ditt barn matallergi?

Vi tilrettelegger for barn med ulike typer matallergier.

Ansatte er kurset i mattilberedning fra Norges astma og allergiforbund og Norsk smaksskule. 

 

 

Vi ønsker at barna skal få best mulig mat hos oss gjennom:

  •          Fokus på rene råvarer
  •          Kortreist mat
  •          Begrense sukker
  •          Mist mulig ultraprossesert mat

 

Barnehagen er medlem av Barnematbyen.